Uutiset

5 kaupunkia, jotka ovat pyöräilijän unelma toteutumassa

451views

Takana ovat ajat, jolloin pyöräilyä voitiin pitää vain hauskana harrastuksena lapsille. Vuosien varrella pyöräily on saanut suuren vallan, kun yhä useammat ihmiset ymmärtävät, että se ei ole vain eeppinen tapa pysyä kunnossa, vaan se on myös hyvä ympäristön kannalta! Aivan oikein, pyöräilystä on tullut uusin trendi, ja useat kaupungit ympäri maailmaa mainostavat pyöräilyä ja tarjoavat ihmisilleen polkupyöränvuokrausta, pyöräretkiä ja pyöräilyystävällisiä teitä kaikkialla. Tässä on luettelo 5 parhaasta kaupungista ympäri maailmaa, jotka voivat tarjota sinulle parhaan pyöräilykokemuksen.
Amsterdam, Alankomaat
Kun kyse on parhaasta paikasta pyöräilyyn, Amsterdam on oikea paikka. Huippupaikalle ei ole hakijoita. Mikään muu kaupunki ei ota pyöräilyä niin vakavasti kuin Amsterdam. Amsterdam on kirjaimellisesti unelmien täyttymys pyöräilyn harrastajalle aivan valtavasta pyöräilyväyläverkostosta kaarisilloille loputtomiin kanaviin ja viehättäviin mukulakivikatuihin. “Euroopan pyöräilypääkaupunkina” tunnetussa Amsterdamissa lähes 40 % työmatkalaisista matkustaa mieluummin polkupyörällä. Ja miksi eivät saisi? Heillä on vakava valtion edistäminen, laaja pyöräreittien verkosto, julkisten pyörien saatavuus, tarvittava infrastruktuuri ja tietysti heidän jatkuvasti läsnä oleva pyöräkulttuurinsa. Muut kaupungit, huomioi.
Trondheim, Norja
Ehdottomasti yksi planeetan viehättävimmistä kohteista, Norja on upea maa, jossa on jäätiköitä, vuoria, kristallijärviä ja henkeäsalpaavia vuonoja, jotka kaikki odottavat tutkimista. Trondheim Norjassa on ehkä paras valintakohde, jos haluat saada äärimmäisen norjalaisen pyöräilykokemuksen. Mikä olisikaan parempi tapa kokea pyöräilyn ilot kaupungissa, joka on täynnä luonnon kauneutta ja upeita reittejä? Tiedätkö, mikä Trondheimin pyöräilyssä on parasta? Polkeminen ylämäkeen ei tule koskaan olemaan ongelma Trondheimissa – kaupunki on keksinyt nerokkaan ratkaisun, jossa on hiihtohinaksi toimiva pyörähissi, jonka avulla ajajat voivat liukua ylämäkeen ilman polkemista! Kuinka mahtavaa se on!
Leh, Intia
Jos etsit ainutlaatuista pyöräilypaikkaa, joka ei ole vain vähemmän täynnä, vaan myös erittäin seikkailunhaluinen ja luonnonkaunis, suuntaa Lehiin Intiaan saadaksesi elinikäisen kokemuksen. Pohjois-Intiassa yli 11 811 jalan korkeudessa merenpinnan yläpuolella sijaitseva Lehin pyöräily voi olla melko äärimmäistä äärimmäisen sään ja kivisen maaston vuoksi. Tämä on täydellinen pyöräilyn harrastajille, jotka etsivät seikkailua ja haastetta. Toinen hieno asia, jota sinulla ei ole varaa missata, on Lehin eeppinen maisema. Majesteettisten vuorten, kimaltelevien järvien, laajojen luonnonpolkujen ja värikkäiden buddhalaisten luostareiden täynnä oleva maisema, Leh on yksi parhaista kohteista, joita voit tutkia polkupyörälläsi.
Pariisi, Ranska
Pariisissa on yli 200 kilometriä pyöräilyreittejä ja upeita välähdyksiä Seine-joen varrella olevista pisteistä ja laitureista sekä upeasta Eiffel-tornista, joten Pariisi on kaunis paikka tutkia pyörälläsi. Jos jokin kaupunki saa kunnian pyöränjakamisen villityksen levittämisestä ympäri Eurooppaa, sen on oltava Pariisi. Aivan oikein, Pariisi ylpeilee siitä, että sillä on yksi suurimmista pyöränjakoohjelmista nimeltä Velib. Yli 20 000 pyörän ansiosta Velib tekee vaivattomasti ja edullisesti pyörän vuokraamisesta – olipa se sitten pariksi tunniksi, koko päiväksi tai jopa viikoksi! Pyöräily Pariisin halki on paras tapa tutustua ja nauttia lukemattomista nähtävyyksistä ja näkymistä, joita tällä kauniilla kaupungilla on tarjottavanaan.
Basel, Sveitsi
Basel Sveitsissä on jälleen yksi eeppinen kaupunki, joka voi viedä pyöräilykokemuksesi uudelle tasolle. Yksi Sveitsin kauneimmista kaupungeista, jonka keskiaikainen keskusta on täynnä musiikkia, taidetta ja arkkitehtuuria, Basel on yksi pyöräilyystävällisimmistä kaupungeista maailmassa. Eloisan kauppatorin, lukuisten museoiden ja goottilaisten katedraalien sekä viehättävien puistojen ja puutarhojen ansiosta et todennäköisesti koskaan kyllästy pyöräilyyn Baselissa. Olipa kyseessä retkipyörä, fixie-pyörä, maastopyörä tai jopa sähköpyörä, löydät runsaasti mahtavia polkuja ja pyöräilyreittejä sekä hyvin merkittyjä pyöräteitä ympäri kaupunkia. Lisäksi kaupungissa on liikennevalot ja näppärät vasemmanpuoleiset kääntökaistat, jotka on suunniteltu erityisesti polkupyörille. Täydellinen.